Champagneconcert Doopsgezinde Kerk

Op 27 januari was het feest in de Doopsgezinde Kerk in Aalsmeer. Want hoe kun je een feestelijk jaar als dit anders inluiden dan met een Champagneconcert? Als je 105 jaar bestaat mag je het hele jaar feesten, toch? En we hadden de 27e zeker iets te vieren, want maar liefst vier leden vierden een jubileum bij Aalsmeers Harmonie. Joan de Ruiter werd gehuldigd wegens haar 12,5 jarig lidmaatschap, Tom Rebel vierde dat hij 25 jaar lid is van Aalsmeers Harmonie, Elly Poots vierde haar 30-jarig lidmaatschap (wat officieel geen jubileum is, maar door een foutje in onze berekening hebben we Elly’s 25-jarig jubileum nooit gevierd) en Tini Man werd gehuldigd wegens haar 70-jarig lidmaatschap. Vier prachtige mijlpalen en reden genoeg om deze leden in het zonnetje te zetten. Zij mochten alle vier daarom zelf een muziekstuk uitkiezen dat tijdens het Champagneconcert op het programma werd gezet. Joan koos voor Nervals Poems, een stuk dat zij tijdens haar eerste grote concert met Aalsmeers Harmonie speelde en waar zij daarom goede herinneringen aan heeft. Dankzij Tom mochten onze luisteraars genieten van het prachtige Puszta, een vierdelig stuk met verschillende zigeunerdansen. Elly koos voor Moment for Morricone, een compilatie van muziek uit Once Upon A Time In The West en The Good, The Bad and The Ugly. Gewoon, omdat ze dit prachtige muziek vindt. Tini liet haar keuze vallen op Finlandia, een stuk dat al jaren in ons archief ligt en dat Tini graag speelt. Naast deze stukken bracht Aalsmeers Harmonie ook stukken ten gehore samen met The Magic Horns. Of eigenlijk was het andersom, The Magic Horns brachten stukken ten gehore waar wij als Aalsmeers Harmonie ook aan mee mochten doen. De zeven (!) hoornisten stonden verdeeld door de zaal terwijl zij hun intermezzo openden met Superstar. Daarna speelden zij nog twee stukken, Born4Horn en Hornfestival.  

Natuurlijk sloten wij het concert af met de Champagner Galopp, waarna het tijd was voor een borrel met veel felicitaties voor de jubilarissen! Het was een prachtige middag.