Dirigent

 

Sinds 1 januari 2005 staat Aalsmeers Harmonie onder leiding van Maron Teerds. Maron studeerde trombone en directie aan het Noord-Nederlandse Conservatorium in Groningen. Vanaf die periode is hij dirigent/muzikaal leider geweest bij een aantal harmonie- en fanfareorkesten, een blazersensemble en een aantal musicalproducties. Maron is op dit moment vast verbonden als dirigent bij Aalsmeers Harmonie (Aalsmeer) en Het Geklank des Konings (Zwijndrecht).

 

Vanaf seizoen 2015-2016 is hij als muzikaal leider en dirigent verbonden aan Spotlight-Theaterproducties te Amsterdam.

 

Naast zijn dirigeerwerk is Maron actief als trombonist. Hij heeft gespeeld bij diverse professionele symfonie-, harmonie- en musicalorkesten. Verder is Maron als trombonist verbonden aan het Pierre d’Or Koperensemble, het Nederlands Politie Orkest (als vaste remplaçant) en het Groot Operette Orkest.

Ook heeft Maron gewerkt als programmeur-assistent op de afdeling Klassieke Muziek van De Oosterpoort te Groningen, als manager van de Summer Academy van het Nationaal Jeugd Orkest en van het Amsterdam Symphony Orchestra. Van 2005 tot 2008 en van 2012 tot 2015 was hij werkzaam als productieleider Klassieke Muziek op het Rotterdams Conservatorium.

Voor zijn verschillende orkesten schrijft Maron regelmatig arrangementen van populaire en klassieke werken. En hij heeft bij een aantal orkest- en musicalproducties de geluidsregie voor zijn rekening genomen.