Champagneconcert 19 januari 2020

Op zondag 19 januari 2020 opende Aalsmeers Harmonie het nieuwe jaar met een spetterend Champagneconcert. Er was gekozen voor een klassiek programma, samengesteld tijdens het opruimen van het muziekarchief. Tijdens het opruimen kwamen de muzikanten zoveel prachtige muziekstukken tegen, dat zij op basis daarvan een mooi programma hebben samengesteld. 

 

Het concert werd geopend met het prachtige Petite Suite de Concert van de Britse componist Samuel Coleridge-Taylor, waarvan de harmonie deel 1, 2 en 4 ten gehore bracht. Vervolgens waande het publiek zich in Italië, door de muziek van de film La Vita è Bella. Het derde stuk dat werd gespeeld was de Toy Town Waltz, een snelle wals van componist Pi Scheffer. 

 

Het orkest kreeg hierna de kans om zelf ook naar prachtige muziek te luisteren, omdat er een intermezzo werd gespeeld door organist Theo Griekspoor en fluittiste Moniek Eigenhuis. Zij speelden drie prachtige stukken, waaronder de 'verrassing' Can You Feel The Love Tonight van Elton John. 

 

Na het intermezzo ging het orkest verder met Zemire et Azor, een vertoling van het bekende sprookje Belle en het Beest. Vervolgens speelden zij het nummer Palladio van Karl Jenkins. Het slotstuk werd gespeeld samen met Theo Griekspoor, een moderne vertolking van Bachs Toccata in D minor. Een prachtige versie met een mooi tussenspel van Theo Griekspoor. 

 

Natuurlijk werd het concert afgesloten met een toegift, en wat past beter bij een Champagneconcert dan de Champagner Galop? En na deze vrolijke afsluiter was het tijd voor een toost op het nieuwe jaar. Het was een geslaagde middag!